Demnitate pentru refugiații ucraineni, alături de United Way Romania

Compasiune, ajutor imediat, răspunsuri în situații de criză – colaborarea dintre Serviciul de Ajutor Maltez în Romania (SAMR) și United Way Romania a reușit să creeze, la granița cu Ucraina, un spațiu în care refugiații s-au simțit acceptați și ajutați.

Punctele de trecere a frontierei din Siret și Sighetu Marmației au găzduit, în ultimii doi ani, două centre mobile Malteze destinate cetățenilor ucraineni aflați în tranzit, la graniță. În urmă cu un an, United Way Romania a decis să se alăture inițiativei, susținând o parte din resursele materiale necesare activității de aici. 

După 2 ani de războiul, populația din Ucraina se luptă pentru a-și asigura măcar condițiile de bază pentru a avea un trai decent: căldură, lumină, hrană. Cei care locuiesc în zona graniței se pot considera mai norocoși. În centrele Malteze de pe frontieră sau prin transporturile umanitare ale SAMR, au putut compensa, măcar pentru câteva zile, lipsurile tot mai mari. 

Echipele malteze din Siret și Sighet au oferit refugiaților consiliere și suport emoțional, hrană, produse igienico-sanitare, jucării pentru copii, îmbrăcăminte. Pentru situații mai complexe (ajutor medical, etc), voluntarii Maltezi au colaborat cu  autoritățile locale. 

Prin programul „Demnitate pentru refugiații ucraineni”, sprijinul United Way a acoperit cheltuielile echipei de 27 de voluntari astfel încât centrele să poată avea program constant, și o parte din bunurile materiale donate în centre. 

Lasă un comentariu

ro_RORomână