Știri

Campanii

Suntem de 6 luni alături de Ucraina

6 luni de sprijin pentru refugiați #StandWithUkraine Din februarie 2022, Serviciul de Ajutor Maltez în România este direct implicat în ajutorarea refugiaților ucraineni, forțați să-și părăsească țara din cauza războiului. Prezente încă din primele ore ale conflictului la frontieră, echipele Malteze au început prin a oferi ajutor imediat pentru cei care treceau granița, prin servicii de asistență socială și medicală, transport sau pachete cu bunuri de necesitate imediată. Experiența în intervenții rapide pentru situații de criză și prezența cu filiale în zonele de frontieră și-a arătat rezultatele imediat. Serviciul de Ajutor Maltez a fost unul dintre primele organizații din România

Citește »
Știri

Căutăm voluntari pentru punctele de frontieră cu Ucraina!

Echipele Malteze sunt în prima linie la Sighet, Siret și Satu Mare, punctele de frontieră prin care, în ultimele 2 luni, au trecut mii de refugiați ucrainieni. Căutăm voluntari care să ne susțină în acest efort continuu, foarte important pentru cei care au nevoie de protecție în fața războiului.  Vrei să ajuți? Completează formularul de aici https://forms.office.com/r/zZKYaUrALN și te vom contacta pentru a vedea ce rol este cel mai potrivit pentru tine. Acțiunea este una de durată, așa că vom alege împreună perioada care se potrivește cel mai bine cu programul tău. Cheltuielile de transport, cazare și masă sunt acoperite

Citește »
Știri

Ajutor pentru Ucraina

Din 24 februarie suntem 24 de ore, 7 zile pe săptămână, prezenți în trei puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a le oferi sprijin și prim-ajutor persoanelor refugiate din calea războiului devastator ce are loc la doar câțiva kilometri de noi.

Citește »
Știri

„Prim ajutor pe două roți” – programul ce dă curierilor pe bicicletă o nouă utilitate în trafic

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) și firma de curierat pe bicicletă Drop lansează „Prim ajutor pe două roți”, programul prin care zeci de curieri din întreaga țară vor fi instruiți pentru a putea interveni în orice situație din trafic ce impune ajutor imediat. Un prim grup pilot de curieri ce a urmat cursuri intensive de prim ajutor este deja activ în Cluj-Napoca.

Citește »
Știri

Alături de romi, în plină pandemie

Fără acces la surse de informare credibile și la servicii medicale, majoritatea romilor din comunitățile sărace din țară sunt una dintre cele mai expuse grupuri din populație la efectele pandemiei provocate de virusul SARS COV-2. Pentru a-i ajuta, Serviciul de Ajutor Maltez în România, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Romi, a lansat proiectul „Incluziunea comunităților rome prin sănătate publică” în 4 localități din Argeș, Bihor, Mureș și Covasna.

Citește »
ro_RORomână