Programe de prim ajutor

Serviciul de Ajutor Maltez are echipe dedicate pregătite profesionist pentru intervenții de tip prim ajutor sau situații de urgență.

Prin cursuri dedicate, contribuim la educația de specialitate din România, asigurându-ne că tehnicile de prim ajutor sunt cunoscute de un număr cât mai mare din populație.

Servicii de prim ajutor

Evenimente sportive, festivaluri, pelerinaje religioase – oriunde e nevoie de asigurarea intervențiilor imediate de prim-ajutor suntem acolo pentru ca publicul să se simtă în siguranță. Echipele Malteze au experiența unor evenimente cu zeci de mii de participanți în care am putut să ne probăm capacitatea de reacție rapidă și soluții adaptate. Parteneriatele cu serviciile de ambulanță sau ISU asigură o bună distribuție a responsabilităților și eficiență maximă în operare.

DETALII »

Cursuri de prim ajutor

Serviciul de Ajutor Maltez în România organizează constant cursuri de pregătire pentru acordarea primului ajutor. Ne concentrăm atenția asupra copiilor, pentru a forma noi generații care să înțeleagă importanța unei intervenții rapide și corectă, care să aibă cunoștințele necesare și curajul de a acționa înainte de sosirea echipajelor medicale. De asemenea, organizăm cursuri pentru angajați ai companiilor care își doresc ca echipele lor să fie bine pregătite. Un număr cât mai mare de persoane ce parcurg măcar un modul de training este, pe termen lung, un câștig pentru întreaga comunitate ce are în rândul membrilor săi oameni atenți și capabili de decizii potrivite, la momentul potrivit. Cel mai amplu program inițiat în 2021 vizează o întreagă categorie profesională, aflată în continuă creștere: curierii pe biciclete.

DETALII »

Maltezi pentru sănătate

Proiectul vizează dezvoltarea de protocoale și proceduri de lucru comune și organizarea de ateliere regulate de pregătire multidisciplinară pentru voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez. Voluntarii  își dezvoltă cunoștințe teoretice și practice, învață cum să se coordoneze și să lucreze împreună într-o tipologie foarte amplă de intervenții. Creăm astfel o bază de oameni specializați pe care îi putem activa ori de câte ori e nevoie de intervenție rapidă în situații precum dezastre naturale (inundații, cutremure,etc), situații critice create de accidente în masă sau situații speciale, cum a fost cazul incendiului din Șumuleu Ciuc în care aproape 1000 de oameni și-au pierdut peste noapte locuințele.  SAMR are un parteneriat strategic cu instituțiile statului având atribuții în gestionarea situațiilor de urgență. Contribuim la grupurile de lucru ce dezvoltă

DETALII »
ro_RORomână