Intervenții în situații de urgență

Inundații, accidente în masă, situații de urgență cu foarte multe persoane afecte – echipele Serviciului de Ajutor Maltez în România vor fi printre primele pe care le veți vedea în intervenție. Suntem pe lista scurtă a organizațiilor la care autoritățile statului apelează atunci când e nevoie de asigurarea serviciilor sociale pentru cei afectați. Echipele noastre sunt antrenate să acopere multitudinea serviciilor ce sunt necesare în astfel de situații – de la acordarea primului ajutor, la protejarea persoanelor cu nevoi speciale, asigurarea consilierii psihologice și sociale, mobilizarea și distribuția de donații pentru acoperirea unor nevoi imediate.

Exercițiile constante pe care le avem cu Departamentul pentru Situații de Urgență permit ca, atunci când e nevoie, să putem asigura o coordonare imediată și eficientă cu acestea.

Mobilizare la frontiera cu Ucraina

Războiul din Ucraina este cel mai recent exemplu asupra capacității organizației de a se mobiliza. 24/7, la trei puncte de trecerea a frontierei (Sighet, Halmeu, Siret)  Serviciul de Ajutor Maltez în România și-a mobilizat toate resursele pentru a ajuta refugiații ucraineni care au tranzitat sau a decis să rămână țara noastră.

DETALII »

Criza COVID-19

Criza COVID-19 din 2020 a fost unul dintre momentele de mobilizare generală pentru echipele Malteze. Cu zeci de mii de persoane vulnerabile (bătrâni singuri, persoane cu handicap, persoane fără venituri) izolate în casele lor, criza medicală risca să se transforme și în una socială. Serviciul de Ajutor Maltez a pus la dispoziția tuturor mijloace de comunicare telefonice și online, oferind informații, recomandări cu privire la problemele și nevoile acestora.  Resursele umane și materiale ale organizației au fost puse la dispoziția autorităților.

DETALII »

Incendiul de la Șumuleu

Noaptea de 6 ianuarie 2021 va fi greu de uitat pentru cei 262 de romi de pe strada Șumuleu al orașului Miercurea Ciuc. În câteva ore, toată agoniseala lor, și așa foarte puțină, a fost mistuită de flăcări, lăsându-I în frig, doar cu hainele de pe ei. Serviciul de Ajutor Maltez în România s-a mobilizat imediat pentru a sari în ajutorul sinistraților. Timp de 3 luni, voluntarii Maltezi au asigurat permanent servicii sociale pentru familiile găzduite în sala de sport a orașului.

DETALII »
ro_RORomână