Programok a roma közösségnek

„Un început sigur” și „Femeia ca șansă”

Femeile rome vor să schimbe destinul familiilor lor. Dar pentru asta, este nevoie să-și înțeleagă drepturile, să aibă acces la educație și să devină mai independente. „Un început sigur” a fost implementat în ultimii 5 ani, în comunități de romi din Păuleasca și Sfântu Gheorghe și vizează mamele cu copii de până la 3 ani. Cu ajutorul educatorilor și asistenților sociali, mamele au început să învețe cum să-și gestioneze timpul și atenția pentru a le asigura celor mici suportul emoțional, fizic și psihic necesar unei dezvoltări normale, iar copiii, a căror șansa de a ajunge la o creșă sau grădiniță erau nule, au primit primele noțiuni de educație.

DETALII »

Centrul de servicii sociale Păuleasca

Un program complex de integrare socială, desfășurat pe mai multe paliere, a dus la nașterea Centrului de servicii sociale din localitatea Păuleasca, una dintre cele mai sărace comunități din județul Argeș. Aici, 300 de mame și copii de etnie romă, primesc prin acest program educație, începând de la reguli esențiale de igienă personală, de îngrijire a copilului mic, suport în accesarea serviciilor medicale, dezvoltarea abilităților de parenting, pregătire pentru grădiniță sau școală pentru cei mici și suport educațional odată cu intrarea în sistemul public.

DETALII »

Centrele din Valea Crișului și Șumuleu Ciuc

De peste 8 ani, în localitatea Valea Crişului, jud. Covasna, se desfășoară un program care își propune să contribuie la integrarea socială a copiilor și  tinerilor romi. O sută de copii participă în mod regulat la activități sportive  și ocupaționale: ateliere de tesatorie și croitorie, atelierul de tâmplărie, ateliere tradiționale- meșteșugărești. Copiii talentați  din programul de echitație sau de Voltige participă la concursuri și fiecare medalie obținută ne umple de mândrie, iar trupa de dansuri țigănești și populare „Délő” este constant prezentă la diferite evenimente culturale. Tot la Valea Crișului funcționează, din 2017,  un program de after-school,  unde cei  54 de copii împărțiți în 4 clase  au reușit să își îmbunătățească rezultatele școlare. În Șumuleu Ciuc a fost deschis, în 2021, un Punct de Prezență

DETALII »

Alături de romi, la ei acasă

Patru comunități de romi au fost incluse, acum 2 ani, într-un program special al organizației, prin care ne-am propus să oferim servicii sociale complexe pentru peste 1.000 de beneficiari. Rezultatele obținute, atât în anul 2019, cât și în 2020, sunt remarcabile. Romii din Sfântu Gheorghe (jud. Covasna), Diosig (jud. Bihor), Satu Mare și Dorobanți (jud. Arad), au acces la ateliere de dezvoltare a abilităților manuale, consiliere pentru familii, activități de remediere școlară, grupuri de dezvoltare personală, și, la nevoie, intervenții în situații de urgență. Toate acestea sunt gândite personalizat, pe nevoile specifice fiecărei comunități: echipele noastre sunt prezente permanent reușind să construiască relații de încredere și să înțeleagă exact cum pot ajuta oamenii.

DETALII »
hu_HUMagyar