Un an de terapii speciale în Grădinița Malteză, cu sprijinul United Way România

Păstrarea continuității în activitate, în ciuda pandemiei, și abordarea de terapii inovative pentru cei 26 de copii au fost prioritățile Grădiniței Malteze în 2021. Reușitele s-au datorat și susținerii venite, pentru al doilea an consecutiv, din partea United Way Romania.

Fiecare progres în dezvoltarea unui copil cu dizabilități este un pas în față nu doar pentru el, ci pentru întreaga echipă de terapeuți și psihologi care gândesc strategia de recuperare. În ultimii ani, Grădinița Malteză a introdus abordări noi tocmai pentru a potența la maxim evoluția copiilor, fiecare cu o cazuistică unică, de la dizabilități neuro-motorii foarte grave până tulburări din spectrul autist. 

Începând din 2020, cu sprijinul United Way Romania, terapiile 3C  ®️ (Conștientizare Concentrare Coordonare) au fost introduse în rutina activităților grădiniței. Anul trecut, 12 copii au beneficiat de activități gândite cu această metodă inovativă, în ședințe bisăptămânale. Acestea i-au ajutat să-și dezvolte limbajul mimico-gestual și atenția și să câștige mult în autonomia personală. Mix-ul realizat cu ședințele de kinetoterapie, parte susținute tot din fondurile UW România, sau cu terapiile asistate de animale reușește să acopere mare parte din nevoile de intervenție din fiecare caz.

„Sprijinul financiar este vital pentru activitatea grădiniței, familiile ce au copii înscriși la noi neavând posibilitatea de a acoperi tot ce ar însemna cheltuielile lunare cu recuperarea celor mici. De altfel, suntem una dacă nu singura instituție din Cluj ce oferă astfel de servicii, iar faptul că United Way România ne-a creditat cu încredere și sprijin în ultimii ani a fost un mare ajutor pentru acești copii și părinți”, spune Mirela Codreanu, directoarea Grădiniței Malteze.

Întreg parcursul unui copil în grădiniță este menit să-i permită o integrarea cât mai bună în societate. Chiar dacă nu toți vor reuși să ajungă în școli de masă sau să devină complet independenți, anii petrecuți aici sunt un mare câștig pentru ei și părinți, care la rândul lor primesc acces la consiliere psihologică. Este o muncă permanentă, zi de zi, făcută cu pasiune și expertiza câștigată în ultimii 27 de ani de activitate. 

Lasă un comentariu

ro_RORomână